CRM

Jobmaritiem is een bedrijf in Lauwersoog dat mensen in de maritieme sector en organisaties bij elkaar brengt. De organisatie is sinds 2015 al bezig met het onderhouden van vele klanten en clienten.

Jobmaritiem had daarvoor een achterstallig ERP pakket waar hun administratie in plaatsvond. In 2019 kwamen wij met elkaar in contact met de vraag om hier zaken aan toe te voegen. We zijn uiteindelijk samen gaan werken aan het ontwikkelen van een pakket dat specifiek voor de maritieme sector is ingericht: Het Jobmaritiem CRM. Deze samenwerking heeft geleid tot een pakket dat tot de dag van vandaag uitgebreid wordt met nieuwe functionaliteiten die relevant zijn voor de dagelijkse werkzaamheden van Jobmaritiem.

Contactpersonen, organisaties en planning

Jobmaritiem heeft veel contactpersonen om rekening mee te houden. Alle zijn een klant en allen kunnen mogelijk meerwaarde bieden voor organisaties waar Jobmaritiem mee samenwerkt. Zodat niks uit het oog verloren raakt biedt het CRM de mogelijkheid contactpersonen en organisaties met alle relevante informatie van de maritieme sector op te slaan en te beheren. Hierbij worden certificeringen zoals vaarbewijzen, rijnpatenten en VCA’s geregistreerd en zorgt het systeem dat deze bewijzen niet verlopen door voortijdig meldingen te leveren.

Het systeem paart automatisch ook de planning van organisaties en contacten met elkaar. Zo kunnen medewerkers van Jobmaritiem meteen zien wat organisaties nodig hebben en welke contacten eventueel geschikt zijn voor die organisatie op de gewenste data.

Mailing

Veel contact met Jobmaritiem, contacten en organisaties loopt via de mail. Daarom is het CRM geintegreerd met de mailbox van Jobmaritiem en worden mails en bijlagen automatisch onder de juiste organisaties en contacten verbonden zodat er nooit een dubbele administratie hoeft plaats te vinden.

Samenwerking

Door nauw met elkaar samen te werken wordt het CRM steeds uitgebreider, zo zijn naast de bovengenoemde functionaliteiten veel meer bedrijfskritieke processen van Jobmaritiem gewaarborgt door het CRM. De samenwerking met Jobmaritiem heeft er voor gezorgd dat dit pakket blijft groeien waardoor Jobmaritiem steeds meer in staat is redundante taken te automatiseren of in ieder geval te versnellen.