Vinance is een YouTube kanaal gericht op educatie rondom technische analyse van aandelen. Op dit kanaal wordt er voornamelijk technische analyse toegepast op crypto aandelen, maar de besproken technieken zijn overal toepasbaar. Dank hierbij aan de aandelen beurs of forex.

Vinance YouTube kanaal

Mandible kreeg de uitdaging om dit relatief jonge YouTube kanaal een boost te geven. Mandible hielp Vinance zijn YouTube kanaal onder de aandacht te brengen middels een content strategie op Instagram.

Doelen:

  • Bewustzijn creëren voor het YouTube kanaal
  • Betrokken volgers krijgen op social media platform (Instagram)

Strategie

Instagram is momenteel een van de grootste social media platforms en blijft maar groeien. Instagram concurreert hevig met andere platforms en heeft zich staande weten te houden met de opkomst van Snapchat en TikTok door functionaliteit over te nemen. In vergelijking tot Facebook kijken Instagram gebruikers veel langer naar elk stuk content en spenderen ze ook meer tijd op het platform. Ideaal voor een onderwerp zoals crypto aandelen.

Een YouTube kanaal is veel werk en zolang je nog niet fulltime hier mee bezig kan is het lastig om elke dag een video te uploaden. Om relevant te blijven voor je kijkers is dagelijks van je laten horen wel wenselijk. Om het behapbaar te houden kan je dagelijks iets op je social media plaatsen. Het liefst gebruik je hierbij content die de gebruiker aanzet om een reactie achter te laten. Omdat het aantal volgers nog beperkt is neemt Vinance de tijd om op al zijn volgers te reageren in de reacties en in de berichten.

Uitvoering

Elke dag plaatst Vinance een analyse van een aandeel op z’n Instagram. In de caption plaatst hij dan een toelichting die zijn volgers prikkelen tot een like of een reactie. Vinance gebruikt de story functie van Instagram om zijn volgers op de hoogte te houden van nieuwe video’s.

Resultaten

Op het moment van schrijven heeft Vinance een kleiner 500 volgers erbij gekregen. Z’n YouTube kanaal heeft inmiddels bijna 300 abonnees.

Vinance Instagram